Onze kernwaarden

Kernwaarden

"Samen Veilig Beter Worden"

FietsFriezen staat voor vier kernwaarden. Aan deze kernwaarden ontleden wij onze clubidentiteit.

 

Samen:

Bij FietsFriezen fietsen we in groepsverband en laten we nooit iemand alleen achter: "samen uit, samen thuis". Ook delen we kennis met elkaar door middel van clubritten, trainingen, clinics en andere activiteiten. Het sociale aspect is voor veel, zo niet alle leden, een reden om lid te zijn van FietsFriezen. Bij ons leer je Leeuwarden e.o. én nieuwe mensen kennen én maak je deel uit van een groep met een gezamenlijke passie: het fietsen is wat ons op vele vlakken verbindt. 

Veilig:

Veiligheid rondom het fietsen is een van de belangrijkste aandachtspunten voor FietsFriezen en wij geven hier (structureel) veel aandacht aan. Veiligheid geldt voor de wielrenners, maar óók voor onze omgeving omdat wij gebruik maken van de fietspaden en wegen in en rondom Leeuwarden. 

Beter:

Elke fietsrit willen we proberen je iets te leren, waardoor je beter wordt en plezier houdt. Onze wegkapiteins (geïnstrueerde leden), die waar nodig worden opgeleid, proberen de ritten zó op te stellen dat elke deelnemer het meest optimale uit zichzelf kan halen: technisch en/of conditioneel. Daarnaast heeft FietsFriezen het doel om het kennisniveau over wielrennen bij onze trainers en leden te verhogen én het imago van wielrennen als hobby te verbeteren. 

Worden:

FietsFriezen wil helpen om jouw fietsdoelen te halen en op de beste manier onze leden te motiveren om beter te worden. Elkaar feedback durven geven en durven te ontvangen is volgens ons de juiste wijze waarop we elkaar kunnen helpen betere en veiligere renners te worden.

 

Naast deze vier kernwaarden, houden we ons ook aan regels.

FietsFriezen heeft als doel om samen beter te leren fietsen. Als we in clubverband met elkaar fietsen, hanteren wij een aantal regels. Deze regels zijn er voor leuke, uitdagende, duidelijke en bovenal veilige ritten. Ze zijn er niet alleen voor jou, maar ook voor de veiligheid van je medefietsers en andere weggebruikers. Lees ze daarom (af en toe) aandachtig door, ook voorafgaand aan ritten, of op andere momenten, zullen deze genoemd worden. Je kunt de regels hier vinden: Basisafspraken rijden in een groep