Wegkapitein

Alle trainings- en clubritten staan onder leiding van een wegkapitein. De wegkapitein zorgt voor de veiligheid van de groep en maakt en kent de route. De wegkapitein let er tevens op dat de verkeersregels en gedragsregels die wij als vereniging nastreven worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is. De wegkapitein let ook op de snelheid van de groep. Wegkapiteins worden per toerbeurt toegewezen aan iedere rit. De wegkapiteins heeft het recht vóór of tijdens het fietsen de groep te splitsen. Bij meer dan 14 deelnemers aan een rit wordt er sowieso gesplitst. Bij minder dan 4 deelnemers (incl. de wegkapitein zelf) kan de wegkapitein besluit de rit te annuleren of samen te voegen met een andere groep. Dit wordt tijdig gecommuniceerd.

 

Het is belangrijk dat iedereen zich (minimaal 24 uur van te voren) voor een rit aanmeldt. De wegkapitein kan dan op tijd besluiten een groep te splitsen en een tweede wegkapitein te vragen. Ook maakt een wegkapitein graag van te voren afspraken met een restaurant in het geval van een koffiestop. 

 

Let op! Als het KNMI Code Geel/Oranje/Rood geeft voor Friesland dan worden alle trainings- en clubritten afgezegd. Fietsen op eigen gelegenheid (en risico) blijft mogelijk. De wegkapitein is geen materialenman voor pech-onderweg, wel heeft de wegkapitein een EHBO-kit bij zich en is deze te herkennen aan een gele, reflecterende armband 

 

Binnen de vereniging zijn 12 opgeleide wegkapiteins actief (per 1/4/24). Lijkt het je ook leuk om mee te draaien in de poule van wegkapiteins stuur dan het contactformulier in.